YÖK'e 'formasyon' çalımı

Haber Giriş : 02 Mart 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim, pedagojik formasyonu olmadığı için asaleten atanamayan dershane öğretmenleri konusunda YÖK'ü devre dışı bıraktı. Formasyon kursları açılıyor.
Hükümet-YÖK kavgasında iktidardan büyük hamle. Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul ve dershanelerde çalışan ancak formasyonu olmadığı için asaleten atanamayan ?uzman öğreticilere? pedagojik formasyon vererek YÖK'e çalım attı. Fen, edebiyat ve fen-edebiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik formasyon kursları şimdiye kadar üniversiteler tarafından veriliyordu. Kurs ücretleri ise 2 ile 5 bin YTL arasında değişiyordu. Bakanlığın açacağı kurslara katılanlar ise bir defaya mahsus bin YTL yatıracaklar.

Sadece özel okullarda 15 binin üzerinde öğretici çalıştığı belirtilirken, dershanelerde çalışan uzman öğreticilerle birlikte bu rakamın 30 bini bulacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kurs fikrini, Özel Okullar Birliği'nin Antalya'daki toplantısında açıklamıştı.

Bakanlığın açacağı kursun süresi 280 saat olarak belirlenirken, yemek, barınma ve diğer giderleri kursiyerler karşılayacak. Pedagojik formasyon kursundan kazanılacak paranın 20 milyon YTL'yi bulacağı ifade edilirken, YÖK bu gelirden mahrum kalacak. YÖK'ün düzenlediği pedagojik formasyon kursları, üniversiteler ve YÖK için önemli bir gelir kaynağı olarak gösteriliyordu. Kursu tamamlayan öğretmenlerin asaleten atamaları gerçekleşecek. Başvurular 17 Mart 2006 tarihine kadar yapılabilecek.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber